תוצאות 1 עד 5 מ 5

נושא: נסיעה באופנוע

Question נסיעה באופנוע

Share
    שוטר יכול לתת לי קנס אם הוא רואה אותי נוהג עם סיגריה? כי זה לא כמו באוטו ..
    ואותו דבר עם פלאפון בתוך הקסדה?

לגבי הפל , לפי מה שאני יודע אם 2 הידיים על הכידון אין קנס

הודעה כפולה.
    נערך לאחרונה על ידי boaz; 06-10-2012 בשעה 17:31.

אחראי פורומים
    קח בחשבון שיש שוטרים שאם יראו את הפלאפון בתוך הקסדה אוטומטית יעצרו אותך בצד ו"יפנקו" אותך בדוח.
    מצער שהיום במשטרה לכל שוטר יש שיטת טיפול שונה לאותו אירוע אבל זה המצב. בקיצור, עדיף לא להסתכן ולא לנסוע עם הפל' בקסדה למשך כל הנסיעה.
    (שוטר יכול לטעון שבמידה ואתה שומע שירים בתוך הקסדה אתה לא שומע את מה שמתרחש בסביבה ודעתך מוסחת וזה נכון, גם אם לא באמת שמעת שירים והפלאפון סתם היה כבוי בתוך הקסדה).
    לגביי הסיגריה, אין באמת אכיפה על נסיעה עם סיגריה בכל הקשור לאופנועים ולא שמעתי בשנתיים וחצי שאני נוהג על אופנוע שמישהו קיבל קנס על נסיעה עם סיגריה דלוקה, אז הסר דאגה מליבך.

צהריים טובים

תקנה 28 לתקנות התעבורה קובעת חובה לאחוז בהגה או בכידון בשתי הידיים, בזו הלשון:

28. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

(ב) (1) בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –
    (א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;
    (ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);
    (2) בתקנת משנה זו –
    "דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;
    "טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

בברכה,
    עו"ד שירלי לוז

האמור לעיל מהווה התייחסות כללית למקרה ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולה כלשהי.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
בניית אתרי אינטרנט בניית אתרי אינטרנט | קידום אורגני