-
-
יהודה שלום,
משאלתך אני מבין שנגרמו לך שני נזקים- נזקי גוף ונזקי רכוש.
לעניין נזקי גוף- אין שום רלוונטיות מי אחראי לקרות התאונה ובמידה ונגרמו לך נזקי גוף הנך זכאי לפיצוי (תלוי לפי גובה הנזק, ימי אשפוז וכו'...) מחברת הביטוח.
לעניין נזקי הרכוש- עומדות בפניך שלוש אפשרויות:
1) במידה ויש לך ביטוח המכסה את הנזקים שנגרמו לרכוש שלך ("ביטוח מקיף") אתה רשאי לתבוע את הביטוח שלך ולקבל פיצוי.
היתרון הוא שתקבל את הפיצוי באופן מהיר יחסית אך החסרון הוא שתיאלץ לשלם השתתפות עצמית וככל הנראה הפרמיה שלך תעלה.
2) לתבוע את המזיק לתאונה- במקרה זה יהא עליך להוכיח שהתאונה נגרמה בגלל המזיק ורצוי שיהיו עדים לתאונה.
היתרון באפשרות זו היא שאינך מפעיל את הביטוח שלך אבל החסרון הוא בנטילת סיכון "לחטוף" הוצאות במידה ותפסיד במשפט ולא תצליח להוכיח שהצד השני גרם לתאונה.
3) אפשרות משולבת- להפעיל את הביטוח שלך לתיקון הנזק ולתבוע את הצד השני על תשלום ההשתתפות העצמית+ עליית הפרמיה (גם כאן יש יתרונות וחסרונות בניהול הליך משפטי כפי שציינתי בפיסקה 2).
לסיום, מומלץ לשמור את כל הראיות שיש לך לגבי התאונה ולרבות שמות העדים שנכחו בתאונה וכן להיבדק על ידי רופא שכן לעתים הנזקים הגופניים מתגלים רק לאחר זמן מה מיום התאונה.
בברכה,
גלעד רמתי, עו"ד
האמור לעיל מהווה התייחסות כללית למקרה ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולה כלשהי.
-
תודה על התשובה המקיפה
אין לי מקיף ואם אני תובע את הביטוח של הנהג שפגע בי והוא אומר להם שהוא לא אשם
הם ישלמו לי או ידחו אותי???
במשטרה אמרו לי שהם הולכים לתבוע את הנהג
-
יהודה שלום,
לא ניתן לדעת מראש אם בהליך משפטי יקבלו את תביעתך או לא. רק אם תוכיח את תביעתך באמצעות גירסא מוצקה ורצוי שיהיו גם עדים ותוכיח במשפט כי הנהג השני נהג בניגוד לחוקי התעבורה ו/או התרשל רק אז תזכה בתביעתך.
מכיוון שבמשטרה נמסר לך שהם עומדים להגיש כתב אישום, הייתי עוקב אחר עניין זה מכיוון שבמידה והנהג השני יורשע עקב נהיגה תוך הפרת חוקי התעבורה הרי שהדבר ישמש אותך גם לצורך ההליך האזרחי.
לסיכומו של עניין ולפני שהייתי פונה להליך משפטי כדאי לפנות ישירות (במכתב) לנהג ולחברת הביטוח שלו, לציין בפניהם את כל ההשתלשלות העובדתית ולדרוש מהם פיצוי בגין הנזק שנגרם לך (בצירוף אסמכתאות על גובה הנזק).
במידה ולא ייענו לבקשתך, רצוי לחכות לאחר שיוגש כתב אישום ואם יש לך סבלנות אף לחכות להרשעה ורק אז להגיש תביעה...
בהצלחה,
גלעד רמתי, עו"ד
האמור לעיל מהווה התייחסות כללית למקרה ואינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי פרטני בטרם נקיטת פעולה כלשהי.
-
נשמע קצת מטורף שמח שאתה בסדר
תגיות עבור הנושא הזה
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום